05 d’agost 2008

Jornades d'Estudi de la Vall del Gaià

ES CONVOQUEN LES PRIMERES JORNADES D’ESTUDI I DIVULGACIÓ DE LES TERRES DEL GAIÀ.

Santes Creus, 14 i 15 de novembre de 2008

Amb el propòsit de promoure l’estudi dels valors patrimonials del riu Gaià i el seu territori, en un sentit molt ampli: valors naturals, ecològics, agraris, paisatgístics, arquitectònics, geogràfics, històrics, literaris, etc.; d’observar la realitat actual, les problemàtiques presents i futures, i debatre models i objectius per aconseguir un desenvolupament respectuós i acurat, el Centre d’Estudis del Gaià, l’Associació Mediambiental La Sínia, el Grup d’Estudi i Protecció del Ecosistemes del Camp- Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) i el Grup d’Amics de Toni Achón. Associació Ecologista de Tarragona (GATA) convoquen les primeres jornades d’estudi i divulgació de les Terres del Gaià.

Les jornades se celebraran els dies 14 i 15 de novembre a Santes Creus. Estan organitzades en tres àmbits concrets:

1. El Gaià ahir: l’herència del passat

2. El Gaià avui: ecologia i natura

3. El Gaià demà: reptes de futur i participació social

El catedràtic de la UB Enric Tello pronunciarà la conferència inaugural amb la suggerent proposta de: Vint-i-cinc idees i algunes propostes per a una nova cultura del territori.

Jordi Blay, professor de la URV farà la ponència de l’àmbit 1 amb el títol de: Les Terres del Gaià, un territori amb un ric patrimoni humà, i Jaume Solé Herce farà la segona ponència tractant la: Biodiversitat i hàbitats a la conca del riu Gaià, canvis i influència del factor antròpic.

En el tercer àmbit els plantejaments de futur seran debatuts en una taula rodona participada per: Gabriel Borràs i Calvo (Coordinador d’Àrees, Agència Catalana de l’Aigua); Silvia Gili (Coordinadora del Projecte Rius de l’associació Hàbitats: Grup per la Conservació de l’Entorn Natural); Marc Ordeix (Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) del Museu Industrial del Ter); Quim Pérez (Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua); Pau Batlle Solé (Arquitecte, Baix Penedès).

Les jornades estan obertes a la participació en forma d’assistència i com a comunicant. El títol i un resum de les comunicacions s’han d’enviar abans del 15 de setembre a: cegaia@hotmail.com. El text d’un màxim de 30.000 caràcters s’haurà de lliurar abans del 15 d’octubre.

Les jornades estan obertes a totes les persones interessades en la preservació, estudi i divulgació dels valors patrimonials de les Terres del Gaià. Per a més informació: http://cegaia.blogspot.com/

Podeu descarregar-vos el tríptic de subscripció.