14 de novembre 2008

I Jornades de Jornades d’estudi i divulgació de les Terres del Gaià

El propers dies 14 i 15 de novembre es realitzaran a Santes Creus les I Jornades d'estudi i divulgació de les Terres del Gaià. Aquesta trobada ha estat pensada per debatre al voltant de diversos aspectes que tenen com a marc de referència , l'àmbit del Gaià (en perspectiva històrica, en la vesant del patrimoni, reptes de futur, ...). Les jornades han estat coorganitzades amb l'Agrupació Mediambiental La Sínia, el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp - Ecologistes de Catalunya (GEPEC), el Grup d'Amics de Toni Achón - Associació Ecologista (GATA). Les jornades tenen el suport de l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Consell Comarcal del Tarragonès, el Consell Comarcal de l'Alt Camp, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Aiguamúrcia i el Museu d'Història de Catalunya.

Les jornades tindran el següent program:

DIA 14 DE NOVEMBRE
19,30 h. Al monestir: Inauguració i conferència inaugural. Enric Tello (catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona). Vint-i-cinc idees i algunes propostes per a una nova cultura del territori.

20,30 h. Al Casalot: sopar fred

21,30 h. Concert a càrrec de L’Hort del Nap


DIA 15 DE NOVEMBRE
9 h. Lliurament de documentació

9,30 h. Primera ponència. Àmbit 1. Jordi Blay Boqué (professor titular d’escola universitària de la Universitat Rovira Virgili, Unitat de Geografia). Les Terres del Gaià, un territori amb un ric patrimoni humà.

10, 15 h. Exposició de comunicacions i debat

11,15 h. Pausa- cafè

11,45 h. Segona Ponència. Àmbit 2. Jaume Solé Herce (MN Consultors en Ciències de la Conservació). Biodiversitat i hàbitats a la conca del riu Gaià, canvis recents i influència del factor antròpic.

12,30 h. Exposició de comunicacions i debat

14 h. dinar

16,15 h. Àmbit 3. Exposició de comunicacions i debat

17,30 h. Pausa-cafè.

18 h. Taula rodona. Participants: Gabriel Borràs i Calvo (Coordinador d’Àrees, Agència Catalana de l’Aigua); Silvia Gili (Coordinadora del Projecte Rius de l’associació Hàbitats: Grup per la Conservació de l’Entorn Natural); Marc Ordeix (Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) del Museu Industrial del Ter); Quim Pérez (Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua); Pau Batlle Solé (Arquitecte, Baix Penedès).

19 h. Conclusions i clausura de la jornada

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
Durant la celebració de les jornades s’oferirà a les entitats i associacions de les Terres del Gaià, la possibilitat de mostrar les seves publicacions i exposar en pòsters els seus projectes i activitats. Serà sens dubte una manera d’estimular les relacions entre persones i col.lectius.


Us hi esperem a tots !!!